gravid vecka 35

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 10 apr 2011
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


mina tankar:
fattar inte riktigt vad dom menar med att gå upp i vikt för det gör inte jag men jag är inte ledsen för det..
men nu börjar det bli jobbigt att vara gravid med tvåan. jag kan bara ligga på sidan och sova jag tycker att magen är i vägen jag sölar på magen.. fan den är över allt.. men ändå har jag inte så stor mage som jag hadde med oliver..
men nu ser man slutet och vet att det bara är 5 veckor kvar eller ja det vet man ju inte men man kan ju hoppas..




bilden är tagen nu i kväll..

ha nu en underbar kväll

avbruten dag

hej ja som ni ser på övertexten så blev dagen inte alls som planerat då jag sitter på trafikskolan och väntar på en data så jag kan plugga lite till innan jag ska köra så ringer dagis och säger att oliver har antagligen ögoninflamation..
så det va bara att fixa någon som kan hämta han så jag kan köra.. så jag gjorde detta och sedan efter min lextion så va oliver där med sin pappa och väntade på mig..
så jag och oliver går och gör ett ärende för att sedan slänga i oss en hamburgare sen blev det apoteket med.. sen bar det av hemåt så han får vila sina ögon han ser hemsk ut över ögonen nu när det är gult och kletigt och det bara rinner från dom..
som tur är så har vi en underbar granne som va i afären och köper med mjölk hem till oss för det är typ bara det som fattas..
jag gör inget annat nu än att torka och skölja hans ögon nu..
men ska torka ögon igen så ha det bra.. kramar

snabbis på morgonen

hej ja nu är det måndag en ny vecka och jag går in i vecka 35 detta går framåt..
så nu eller alldeles snart ska jag och oliver gå till dagis sen ska jag vidare till trafikskolan för en körlektion..
sen har jag lite andra ärenden på stan som måste fixas så jag passar på när oliver är på dagis.. sen efter dagis så blir det hem och mysa oliver va väldigt trött när jag väckte honnom i dag han ville inte alls upp i dag men jag kan förstå honnom det va tidigt uppe i går men det av även tidigt i säng men han är ju ganska trött av sig just på morgonen..
men nu ska jag ta på oliver och fixa han innan dagis och så..
men ni får ha det riktigt bra i dag kramar..

trött söndag

ja nu är det äntligen kväll denna dagen blev väldigt lång tack vara katten som väkte oss i dag..
men vi gick ner till stan och kollade lite och åt glass på olivers beställning.
sedan hem igen men då va vi så jävla trötta och jag fick städat lite i köket och även ändrat bordet för nu har jag inhandlat en ny blomma så det är samma blommor i köket nu..
sen blev det bara mys här hemma hela eftermiddagen och kvällen men oliver va så trött så han kunde knapt lägga sig innan han sov innan..
så nu är det bara lite små plock kvar här hemma men ska se på big brother i dag och se om det är någon som åker ut..
men som ni ser så har det inte hänt så mycket i dag..
men ha det gött

katt fan

får härma oliver mamma ta bort katt fan.
och jag håller med han vi är alldrig uppe före kl 8 om det inte är dagis men i dag så vaknade vi av katten som stog och skrek utanför dörren till sovrumet jag fick mig ett ryck så nu är katten ute och där ska han vara hela dagen..
så nu är vi uppe och båda är jätte trötta jag ska alldeles strax lägga mig ner på soffan och mysa en stund.. oliver somnar nästan sittandes i soffan.. jag bara älskar detta med trötta barn på morgonen man kan trimma dom bra..
nä ha det gött

lördag

ja i dag är det lördag.. men det vet la alla.. haha
men det har inte hänt mycket här i dag vi va hemma ganska länge i morse förmiddag sen gick vi till affären och handlade lite det saknades lite saker här som ost och bröd och multi vitamin juice och annat smått och gott sen skulle ju oliver ha lördagsgodis sa han men mamma du får betala för kassan får inte ta mina pengar.. den taktiken ska jag med köra med nästa gång..
sen fick jag så jävla ont i bäcken igen som jag har haft den sista tiden när jag går.. så vi tog en kopp kaffe och va så lata så vi tog bussen hem där vi började med maten ganska snart som jag skrev innan så va det oliver höjdpunkt..
nä nu ska jag sätta mig bekvämt framför tven med min påse med godis.. sen blir det bara mys.. ha det gött

pizza

hej hej det är bekvämt och smidigt att köpa pizza med hemkörning..
men det är inte lika roligt som att göra det själv oliver bara älskade det när han får bestämma och lägga på själv..
och det är ju inte dyrt och köpa fördig pizza deg lite skinka och riven ost sen är det bara att låta fantasin flöda..
det går fort med..
detta är nog något alla barnfamiljer bör testa barnen tycker det är skit skoj..
men nu får ni ha det bra ska göra pizza och låt era barns fantasi flöda

lördag morgon

hej jag orkade inte riktigt blogga i går va jätte trött.. va nere i stan och grejade hadde ju som sakt körlektion och det gick jätte bra.
sen på måndag har jag omkörning men det är ju bara roligt så det ska inte vara några problem..
men sen tänkte jag sitta med teorin men det är så jävla tråkit kan ju alla frågor det är för lätt jag vet jag har tjatat om detta innan.. men bara för att jag tycker att det är så lätt när jag sitter nere på trafikskolan så kommer jag nog inte klara teori provet när det är dax..men negativa tankar är bara onödigt.. oliver fick en plånbok som han är jätte stoltöver så får han pengar var vi än hamnar.. haha han springer rund med sin plånbok hela tiden..
sen fick han en pjamas med en kran bil på och han är hur stolt som hälst över denna..
men nu ska jag fixa lite morgon kaffe och mysa med min son ha det gött

drömmar

hej hej nu börjar jag nog tänka i allmenhet för mycket på körkortet och kring min uppkörning och allt som närmar sig med stora steg..
för i natt så drömde jag att jag körde bil min bil en volvo hadde jag..
och att jag stoppade ner körkortet i plånboken. känns som om det är det ända jag tänker på just nu men det är ju inte långt kvar om jag klarar det. men man blir ju ändå sur när man går upp och inser att det va bara en dröm jag klarade det inte på riktigt.. men men nu ska jag göra mig klar och bädda sängen och fixa efter natten sen ska jag ner till körskolan för att köra.. men ha det gött

för lätt

hej hej igen..
satt och funderade på en sak i dag när jag va på min körskola och satt vid datan och pluggade eller vad man ska kalla det svarade på frågor så är jag klar med alla faser och sluttestet och allt men sen fick jag även massa andra frågor som dom svåraste tk frågor och den kan jag ju göra då tänkte jag och jag hadde två fel av 70 frågor sen gjorde jag ett med vägmärken och där hadde jag tre fel.. men nnär jag sitter där så är frågorna så jävla lätta nu när man har pluggat så jag bara hoppas att jag klarar teoriprovet som jag har här snarast..
för är det så lätta frågor så är det inga problem att klara teori provet.. det jag är meste nervös över är uppkörningen.. men jag har gett mig fan på att klara skiten så jag kan åka till ullared och ikea lite oftare.. men men ha det nu bra ska lägga mig ska ner och köra bil i morgon.. kram på er

tänk att gå på aranäs skolan urs..

kom och tänka på en sak när jag och oliver va ute och gick en dag så hadde jag lovat han att vi ska mata ankorna som finns i ån här i stan.. så vi går in på ett bageri som finns i närheten och frågar om vi kan få köpa gårdagensbröd till ankorna men det fick vi inte för det säljer dom till aranäskolan ett gymnasium här i stan då kände jag fy fan va glad jag är att jag inte gick där när jag gick i skolan.. men hallå ger man sina elever gammalt bröd till maten så jag frågade men har ni inget från gårdagen nä det är slut och resten köpen skolan upp sa hon då säljer dom gårdagensbröd och sen går det till skolan..
men vadå att spara pengar att ge sina elever gammalt bröd.. blev lite orolig på hur gammal maten är som dom serverar då är..
sen tänkte jag på när jag va där och jobbade i köket under en vecka när jag va i poolen så är det inte den bästa hanteringen av maten så jag är glad att jag inte går där..
men men nu ska jag fixa det sista här ha det gött

onsdag

hej hej..

nu sitter jag här igen och oliver kör boby car som en tok..
jag har vikt lite tvätt och sen har jag även hunnit starta diskmaskinen ducha och ta på mig har fått gjort lite i dag..
för sen är vi inte hemma på hela dagen för jag ska lämna oliver hos min farmor så ska jag ha körlektion sen ska jag plugga lite på en data hadde jag tänkt. har ju som jag tidigare har sakt teoriprov snart och även uppkörningen så om jag klarar detta har jag körkort innom två veckor..
men sen när vi är klara med våra ärenden så ska jag hem till farmor och hjälpa henne och betala räkningar eller hon ska göra det men om det är något så vill hon att jag ska vara där.. sen blir man ju bjuden på mat med och det är ju inte fel..

sen i går va jag på mvc och jag har inte gått upp något utan jag har gått ner 0,5 kilo och det är ju inte helt fel.. emn bäbisen mår jätte bra.. sen mätte hon magen och den va 32 cm och bäbisens hjärtljud låg mellan 120 och 130 slag i minuten.
så allt va så bra så. sen fick jag boka om mina nästa besök då jag prioriterar körskolan nu..
men ha det gött så ska jag göra ett sista ryck innan vi går som om att ta på oliver..

dagen

hej älskade bloggare..

nu är vi hemma lika sent som i går men med allt mys som finns så är det ganska skönt men i dag hamnade vi hos grannen då vi mötte dom när vi va på väg hem.
så nu sitter jag och kollar på sofias änglar..
men när jag kom ner till körskolan så fick jag en lapp med mina sista körtider med göteborgskörningen och även test körningen och även en liten lapp när mitt teori prov är bokat och även mitt körprov är bokat det trodde jag alldrig jag skulle få emn nu har jag tiderna är så jävla glad över det ska bara hoppas jag klarar det.. men nä nu ska jag greja lite och se klart på tven men ha det bra..

snart klar.

hej hadde körlektion i går men så får jag ett sms när jag va på väg till dagis att det va instäld för min lärare är sjuk.
så jag passar på att dricka en kopp kaffe med min lina och köta lite men då ringde dom frånkörskolan och frågade om jag ville köra om en timma och det är ju klart jag ville det..
sen när vi sitter i bilen och har kört så säger den jag körde med att det va för långtid innan jag är klar hon ville ha det mer tätt så nu fick jag tid för uppkörning och teoriprov innan bäbis ska komma för hon hittade massa olika tider vissligen med olika lärare men vad gör det..
så nu hoppas jag bara att jag ska klara skiten med.. men om jag göra det så har jag mitt körkort innan bäbis kommer..
men nu ska vi göra oss klara för att oliver ska till dagis och jag till trafikskolan igen känns som om jag bor där.. men ha en bra dag

söndag

ja då va det söndag igen och denna helg har bara flugit förbi känns som om det är fredag eller max lördag i dag..
men så kan det vara ibland och det är gött för i morgon ska jag åter till trafikskolan och köra lite sen ska jag plugga med så jag blir klar med denna jävla teorin.. sen åter igen så kan jag lätt göra halkan igen.. emn nu är det steget förbi så det är bara att blicka fram mot göteborgs körningen som jag har denna eller nästa vecka efter det är det test körningen så det är inte mycket kvar nu det kommer gå jätte bra och jätte fort..
men i dag så ska jag och min bara min underbara son gå ut och se om vi kan få tag på en blomma och så ska vi även se om min farmor men oliver kallar med henne farmor med om hon bjuder oss på lite kaffe men det tror jag pratade med henne i går så sa hon ring i dag så kan ni komma och det ska bli mysigt och träffa dom oliver undrade om dom va klara med thailand..
mamma är farmor klar med thailand för jag saknar min farmor sa han så när vi va i afären eller ja på kungsmässan så köpte vi en jeans skorta till oliver för det har min farmor på sig hela dagarna på jobbet så nu har oliver med en det ville han ju ha..
nä om man ska börja göra något med denna dagen så man kommer någonstans så ni får ha det bra kramar..

nu då??

funderar på vad man ska göra nu??
oliver sover inget bra på tv och jag har tråkit..
blommorna har fått vatten har städat i olivers rum och jag fan inte änns någon tvätt förutom det jag har på mig..
sen plockade jag undan innan diskmaskinen är snart klar den med. funderar på om man ska ta tag i trasan och damma lite eller vad ska man göra??
nä blir nog lite dammande så man får bort det värsta sen ska jag byta glödlampa i lampan i köksfönstret så jag har lite att pilla med när jag ändå tänker på det!! la mig väldigt tidigt i går.
funderar på omman ska gå igenom skåpen i köket finns nog massor som man inte behöver eller som bara står.
nä nu blir det lite grejande så det blir fint här.. ha en underbar kväll

bus och lek

hej..
i dag ja vad har hänt jag och oliver gick till affären för att möta linda och hennse barn för att handla lite sedan gå upp hit och låta barnen leka i massor och det har dom gjort.
oliver va helt svettig när dom skulle gå hem nu för bara ca en timmasen..
sen har vi inte gjort så mycket jag och linda har sutta och kötat medans alla barnen har lekt i massor..
sedan började jag med middagen så jag har ätit men inte oliver han ville inte ha så han får äta senare..
oliver ligger och myser i soffan och tittar på sin nya bandvagn som han är så stolt över..
i dag eller i natten som va så kom även min farmor och farfar hem även pappa och hans tant anna med mina småskyskon hem dom har ju som sakt varit i thailand i två veckor..
så i morgon ska vi hälsa på dom har saknat dom men nu har dom kommit hem..

men ni får ha det bra..

dagen

ja som sakt så har vi varit och handlat lite till oliver.
men dagen som vi hadde ihop i dag har varit jätte mysig vi har pratat och busat och även ätit glass på olivers begäran sen när det va dax att åka hem så somnade han i mitt knä på bussen men vaknade när vi skulle av..
men väl hemma så lekte vi på hans rum och busade så klart mycket mer sen va det dax för ett bad efetr det lagade vi mat och oliver ville ha hamburgare så jag eller vi gjorde egna och åt oliver säger i samma stund som han ska ta första bettet den är kunglig. fick mig ett garv som va att duga så nu blir det bara lite grej här hemma resten av kvällen sen ska jag lägga mig väldigt tidigt i dag så vi orkar busa med kompisen linda och hennes barn i morgon när dom kommer..
så ha det bra nu

inhandlat

i går när jag pratade med nenne i telefon så blev jag påmind om att jag får ju barnbidrag hadde ingen aning om det innan hon sa det..
men när jag ändå fick det så kan jag ju passa på och fylla på olivers gaderob det är ju barnens pengar sen köpte han en bandvagn.
här kommer bilder på lite som han fick i dag..

ett par mjuka jeans från lindex


en typ pippi tröja från lindex.

ett par vanliga blå mysbyxor som han älskar sen fick han en bamse tröja som han själv valde.
och till bäbis blev det en dräckt som jag kollat på länge nu kunde jag inte hålla mig..
men jag hittade inget till mig men men det va ju till barnen i dag..
så nu blir det mys här hemma och middag ha det bra

halkan

ja då va man hemma oliver sover och jag har tagit mig en varm och go duche [stavning vet]
ska bara se om man hittar något och stoppa i sig nu med.. men va ju som jag nämnde tidgare på halkan i dag och jag va skit nervös innan men det va något av det roligaste jag gjort bakom ratten.. vill göra mer.
vi va ett gött gäng som åkte det va riktigt skoj.
men nu har jag gbg körningen nästa vecka tror jag sen är det test efter det så det är inte mycket kvar nu. hoppas hoppas jag hinner innan bäbis tittar ut tror inte det man hoppas kan man ju alltid göra..
så nu blir det bara för min del att sitta här i soffan en stund och sen krypa ner i sängen är ju en dag i morgon med..
men ha det bra nu kramar

Fick dela spruta med HIV-positiv på BB

Fick dela spruta med HIV-positiv på BB

Kvinnan hade just fött sitt barn när sjuksköterskan begick sitt misstag.

Samma spruta som hade använts på en HIV-positiv användes nu på kvinnan.

Omkring två månader senare fick kvinnan det uppföljande provsvaret – som var negativt.

Händelsen inträffade på kvinnokliniken på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge i juni förra året. Kvinnan hade blivit förlöst med akut kejsarsnitt och sjuksköterskan skulle "spola den intravenösa infarten" med, enligt anmälan.

Det gjorde hon med hjälp av en spruta. Det var koksalt som användes för att spola rent med.

Fick testas

Direkt efteråt insåg hon sitt misstag. Hon hade använt samma spruta som hon spolat en HIV-smittad kvinnas intravenösa infart med. Den kvinnan hade också blivit förlöst med kejsarsnitt just på grund av sin smitta.

När sköterskan upptäckte sitt misstag tog hon direkt kontakt med jourhavande läkare. De berättade för kvinnan vad som hade hänt och hon fick ta ett prov direkt.

Rådet från läkarna blev att hon inte borde amma sitt barn.

Kasserar sprutor

Först i augusti kunde ett uppföljande prov göras för att säkerställa att hon inte smittats av HIV.

Direkt efter händelsen ändrades rutinerna så att alla använda sprutor måste kasseras.

Socialstyrelsen har krävt att sjukhuset redovisar sina rutiner senast den 18 mars.

Några andra åtgärder vidtogs inte.


detta känns ju inte så bra även om det är i våran perfekta huvudstad men vem vet att det inte skulle kunna hända på varbergs bb där jag ska födda eller där jag fött och där många många mer föder.
hur fan får en sådan person jobba kvar innom vården?? det finns misstag och misstag emn vissa misstag borde det vara mer konsekvenser på.. men men ha det


vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.

mina funderingar: jag tycker själv jag börjar bli tjock nu det är jobbigt att sitta det kan vara jobbigt att ligga i sängen för ibland är det skönt att ligga på rygg och ibland sidan.
jag har fortfarande inte gått upp något i graviditeten..
men annars efter det som varit med all smärta och sammandragningar så är det lungt nu men har väldigt ont när jag gått mycket. eller om man har hållt på mycket men dom tror att det kan hålla hela vägen ut så det är bara att hoppas..
annars mår jag ganska bra har bara ingen matlust så jag äter väldigt lite mat men mycket frukt.. här kommer en bild som är tagen i dag.. kramar


på tiden

jag vet att jag sa att det skulle komma bilder på det.. och jag vet att jag fått komentarer om var dom är men nu kommer det bättre sent än alldrig.
och nu är bäbis i magen helt vild.. bilder togs i dag är i v 33


mycket nu

hej igen..
det är mycket nu i dag när vi hadde våran lediga dag trodde jag så va det tandlärkaren för första gången sen va det dax att möta en vän på kungsmässan för en lunch sen bar det av till bvc på treårkontrollen..
väl där så fick oliver några kort och hon frågade vad det va inga problem för oliver han sa va det va innan hon frågade sen pratade hon med oliver och frågade hon massa saker sen sa hon att han pratar väldigt bra. han pratar som en 4½ åring ungefär sa hon han hadde långa bra meningar och det va sammanhängande han förklarade för henne att när det snöar så kommer plogbilen och tar bort snön på vägarna.. så det va en toppen dag.. sen i morgon ska oliver lämnas på dagis som vanligt då ska jag träffa en vän för lite kaffe och tjöt sen blir det halkan för mig så man har den klar så det är en annan vän som ska hämta oliver på dagis då jag inte hinner hem..
sen på fredag ska vi på andra ärenden heladagen.. och på lördag kommer en vän och hennes två barn hit och leker och busar hela dagen.. sens ka jag även se om jag hinner träffa min pappa och farmor som har varit i thailand.. så det är fullt upp nu men ha det bra...

svårt

sen jag började blogga denna gången så har jag funderat på ett nytt namn eller jag ska ha ett nytt namn men jag vet fan inte vad än.. alla bra är ju upptagna så jag kör här så länge tills jag har fått ordning på den nya bloggen som kommer men jag vet inte om det blir i morgon eller om två veckor eller omm ett år det får vi se.. ska ha ett bra namn en bra hedear och även mina länkar och allt ska vara klart.. men ha det nu bra

nu gick även vi upp denna lördag

godmorgon.
 jag har fått höra att jag är bortskämd med ett barn som gillar att sova och vist gillar han att sova på mmorgonen och i dag vaknade han kl 10 och jag klagar inte på det men det finns självklart dom dagarna och morgonen då han är uppe tidigt som runt 8 och ja det är tidigt för mig som är sjukt morgontrött..
men i går va vi på restaurang och firade min mamma som fylde år och det va skit god mat och trevligt sällskap i följd av min mamma jonas och mina bröder och jag och oliver då!
vi va hemma ganska sent men vad gör inte det så ofta händer det inte..
i dag ska vi upp till grannen som fick sin bäbis för ca två veckorsen har inte velat störa innan men nu sa hon själv att vi ska komma upp så då är det ok..
så då ska dom stora killarna få leka av sig lite och vi kan prata och lukta på bäbis..
sen skulle jag ha handlat i går men han inte med det då vi fick reda på att vi skulle till gbg i sista sekund så det va fort hem och fixa sig sen mot gbg.. jag han även in på cubus och fan va snygga barnkläder dom hadde där dit ska jag lätt när jag ska ha nya kläder till något av barnen sen..
och även till mig så hadde dom lite kläder men inte jätte mycket men hittade lite som jag ska kolla närmare på eller ja det finns nog inte kvar när jag orkar åka dit igen.. 
men gud va glad man blir när man vaknar upp och det är sol ute blir pigg som bara den. ska snart fixa oss i ordning för i dag blir det inte många timmar här inne ska ju handla och sen ska vi till grannen och en sväng på lekplatsen hinner vi nog med.. 
jag vet att jag lovade en bild på magen men har glömt det det kommer jag lovar även bilder på oliver när han matade ankorna i går kommer nog bli en del bilder i dag så jag lägger in dom i kväll.. kramar 

milstolpen

ja nu har jag kommit så långt så jag har bokat halkan ska bli gött när den är klar sen har jag bokat körprovet och stads körningen.. så nu är det inte långt kvar men jag hinner nog inte bli klar innan bäbis men då är det bara att köra efter man kommit hem va fan det ska ju bara födas barn det har alla gjort i alla tider inget att gnälla över.. nu sitter vi och kollar på cops och sen blir det mera tv funderar på om man ska ta fram lite chips eller något annat gott finns ju en del i detta hem nu..
men annars har det inte hänt så mycket här i dag. varit ganska lungt va i stan en sväng.
men nu blir det tv ha det bra..

nu börjar det närma sig..

hej hej nu är det torsdag och på söndag är det oliversr treårs dag han ska få en clown tårta vi ska ju inte fira han här hemma eller jo det ska vi men senare då min pappa och hans fru och mina små syskon plus min farmor och farfar är i thailand i två veckor och har det gött.. när dom åkte första gången så va jag gravid med oliver då fick jag inte flyga fan och nu är man gravid igen och förra året så passade det inte.. vill ju med iväg men dom åker så olägligt.. men men nu blir det kalas på annat håll men det blir bra det då sliper jag fixa allt här hemma två gånger.

men i dag fyller Vincent två år och han blev även store bror för två veckorsen mys..
grattis till din 2årsdag och grattis igen till lillebror..
i dag blir det en mycket lungn dag då oliver fortfarande sover han hadde feber i natt min lilla skrutt men lite kaffe nu hadde varit gott så det får vi hämta..
fick lite panik i går morse när vi inte hadde mjölk hemma på grund av att vi inte orkade handla det har alldrig hänt innan att vi sitter utan mjölk det är en bas vara här som alltid finns hemma här eller det är ett måste.
men nu finns det så det räcker ett tag men måste nog fylla på innan söndag igen det går ganska mycket här hemma.. sen ska jag fortsätta med det jag började i går.. jag fick tvättat stolsdynorna i köket filtarna och även mattan i köket så i dag blir det avtorkning av alla skåpsluckor och bänken disk av allt som finns på bänken i köket mickron ska få sig en omgång och allt annat med.. sen ska även golvet skuras riktigt med.. detta är vad denna dagen har att bjuda på.. men ah nu en riktigt bra dag..

min graviditet med tvåan

Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 2 fulla dagar (v31+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 10 apr 2011
Du har 60 dagar kvar till beräknad förlossning.

ja då har man kommit en bra bit på denna graviditeten man börjar ju se slutet och att snart kommer man få träffa det lilla livet som finns där inne och sparkar och putter på magen..
när jag va hos bm i går så mätte hon magen för andra gången och det visade att jag av mycket minder denna gången hela 9 cm mindre mage. det är ju inte fel..
sen har jag ju inte gått upp mer än 0,5kg på hela graviditeten och det känns bra då är det inte så mycket som ska bort sen efter förlossningen..
så det lär ju gå fort..
´bild på magen kommer denna vecka nu när jag ahr hittat sladden till kameran och kan ladda den.. tar en bild i kväll så det kommer ha det bra nu

känsliga

eftersom folk är så jävla känsliga så får man inte skriva vad man vill..
men jaja mår dom inte bra så får man la ta det.
dagen blev inte som jag hadde tänkt men har fått gjort lite nytta här hemma lite tvätt är tvättad och handlat har vi gjort.
sen va vi ute och lekte i sandlådan och lekte med vatten. men dagen är ju inte slut en.
doften av nytvättat här hemma luktar så jävla gott dammsugit har jag gjort med sen blir det med dammsugande innan golvet ska moppas sen funderar jag på omman ska tvätta mattorna och filtarna här hemma det va la en vecka sen jag gjorde det sist på tiden nu då!!
men tror inte det blir av men man kan ju hoppas på att jag kommer göra det..
sen ska vi laga mat det blir korvstroganoff med ris i dag..
oliver fick ju en ny matta häromdagen med och den är jätte rolig nu det är en ny bilmatta den andra han hadde va så sleten kändes som den inte blev ren när man tvättade den så det blev en ny och fin..
nä men om jag ska få något gjort så ska jag inte sitta här.. ha det gött

vad ska man göra i dag då??

hej hopp.
vad ska man hitta på i dag då?? funderar på simmhallen med oliver eller om man ska göra något annat skoj lek och bus landet hadde med varit roligt..
men som sakn nu har vi nyss vaknar och ska sätta oss och äta frukost här och mysa av att det är en ny dag..
sen blir det lite fix sen bär det i väg på nya äventyr men jag vet ju fan inte vad bara.. eller om man ska vara så duktig så man ska åka till borås badet?? fan det finns ju så mycket att göra och att välja är fan inte lätt..
längtar tills på söndag för då fyller min stora kille tre år då ska det ätas tårta och öppnas massa paket och busas hela dagen..
han ska ha den bästa dagen på länge det är ju hanns dag..
ja nä nu får jag slita mig från datan och fixa lite att äta sen fundera på vad vi ska hitta på..

ha en bra dag nu kramar

mvc och körskolan

i dag började vi med att lämna oliver sen gick jag till körskolan och gjorde ett test innan jag skulle till mvc på vanlig rutinkontrol och jag har ju bara gått upp ett kilo i denna graviditeten förragången jag va där men nu hadde jag gått ner igen och är mycket nöjd över det.. ändå gör jag inget äter gott och tänker inte på vad jag äter men ändå går jag inte upp..
men när jag va klar där så gick jag till trafikskolan och skulle köra men då hadde det blivit fel så jag fick en ny tid senare på eftermiddagen sen gick vi igenom vad som är kvar och jag ska boka halkan nu snarast så den är färdig sen blir det någon mer körlektion sen ska jag även boka mitt trori prov coh uppkörningen..det ska bli gött om man kan klara det nu innan eller starx efter bäbis kommit..hadde fått reaktioner på mitt inlägg om något att fundera på skrev vad jag själv hadde läst fast mina egna rankar men undra hur folk kan reflekera på vissa pesoner när inte änns jag göra det. då måste dom ju se likheten men det får dom stå för inte jag..
i morgon ska jag och oliver ner till stan och se om vi kan hitta något till min mamma och olivers mormor som med fyller år nu i helgen som oliver han fyller ju tre på söndag min stora kille..
ska göra smörgåstårta frågade oliver vad han ville ha för oliversr faster sandra göra grymt fina och goda tårtor visade oliver massa bilder på tårtorna hon gjort men han skulle ha mamma tårta med räckor då får han självklart det när vi ska ha kalas här för nu i helgen ska vi ju fira han och min mamma samtidigt..
sen när jag ändå va på ullared så hittade jag födelsedagspresenter till han så det tar vi med oss så har vi en mysig dag där ute..
nä nu får vi nog göra något måste handla lite innan det blir för sent sen ska det grejas här hemma.. hoppas ni får en bra dag i fortsättningen..

ullared

hej jag vet jag har glömt av bloggen.
men nu kör jag en snabbis innan jag ska lämna oliver på dagis sen ska ajg till ullared och kolla lite..
ska se om jag hittar lite regnkläder till oliver och annat smått och gott som han kan behöva nu när våren kommen..
sen hittar man ju alltid något roligt där eller ja jag brukar göra det. får se vad dom har att erbjuda i dag när man kommer dit.. sen blir det mys med min son hemma resten av dagen.. så ni får ha det bra kramar

onsdag

ja denna härliga onsdag. det är mitt i veckan man akn se fram imot helgen det känns inte så långt borta då!!
i dag har jag redan startat på två hundra ungefär har börjat plocka isär dubbelvagnen jag köpte för den ska tvättas då jag kände att det luktade kattkiss i den så nu blir det en riktigt rensning av den och en riktig genomgång av allt som går in i tvättmaskinen ska in.. resten sen tar jag hos min mamma med såpa och vattenslangen så den är ren och fin när bäbis kommer.
sen ska jag ner och köpa en krok till taket i dag då jag ska ha upp en säng himmel över spjälsängen.
så ska få hjälp med att borra men måste ju ha en krok först.. sen funderar jag på om man ska måla om olivers säng typ blå eller grön.. hadde varit lite roligt eller ja det tycker ju han..
sen blir det till att ta det ganska lungt om jag ska orka och inte få för ont i dag..
men ska nog hitta ett tempo som passar mig det är lite olika från dag till dag hur man kan göra och vad man kan göra.. hur pigg man känner sig eller inte minst hur ont jag har men jag ahr mest ont på kvällen så det är ju då bäst att göra allt på dagen.. men ha det nu bra kramar

RSS 2.0